Zonsondergang

Inspiratie

Om u alvast wat ideeen te geven van de verschillende activiteiten die u tijdens uw verblijf in Home at the End of the World kunt ondernemen, vindt u hieronder over diverse onderwerpen suggesties.
Alvast veel plezier ermee!

Engelse tuin

Tuinieren

Voor onze gasten is er naast het huis een vrolijke cottage tuin met een fijn, zonnig terras met comfortabele Fermob stoelen. Naast dit gedeelte is er achter ons huis nog een grote prive-tuin.
Omdat tuinieren een van mijn grootste liefdes is, heb ik in de loop van de 40 jaar die ik inmiddels op deze heerlijke plek woon, een gevarieerde tuin aangelegd, met verschillende ‘kamers’, en heel veel vooral bloeiende planten. Speciaal voor rozen heb ik een zwak, dus die zijn volop aanwezig.
Op verzoek kunnen gasten rondgeleid worden door mijn tuin, nemen ze stekjes of zaden mee, en inspireren we elkaar over en weer.

Wandelen in het Heuvelland

Wandelen

Home at the End of the World ligt midden in een schitterende landelijke omgeving. Ten Oosten ligt het geliefde Limburgse Heuvelland, ten Zuid-Westen strekt zich de Belgische Voerstreek uit. Beide gebieden kunnen vanuit ons huis te voet doorkruist en ondekt worden.
Wij zijn zelf ook enthousiaste wandelaars, dus we zullen u graag adviseren en met de juiste wandelkaart op pad helpen.

Cultuur in de buurt

Cultuur

Behalve de natuurlijke omgeving in het prachtige gebied rond Slenaken heeft de regio tussen Maastricht , Luik en Aken ook op cultureel vlak heel wat te bieden. In de drie genoemde steden – die alleen al uit historisch perspectief allemaal zeer de moeite waard zijn, met hun rijke verleden, hun prachtige kerken en authentieke stadskernen – bevinden zich interessante musea met zowel oude als moderne kunst.

Wellness regio Heuvelland

Wellness

Als u tijdens uw verblijf in Home at the End of the World een lekker dagje in de sauna door wil brengen, heeft u de keuze uit twee absoluut heerlijke wellness centra.
In Aken, de stad waar Karel de Grote in 800 al naar toe ging vanwege de thermaal baden, vindt u de Carolus Thermen. Een aan de rand van de stad gelegen oase, met zwembaden, een Baltisch saunalandschap en een Orientaalse badwereld in een werkelijk sprookjesachtige sfeer.
In Valkenburg zijn de Thermen 2000, een boven op de Cauberg schitterend gelegen wellnesscentrum.
Kortom twee geweldige locaties om een dagje lekker te badderen en te relaxen.

Brocante markt

Brocante

Vanwege de ligging vlakbij de Belgische grens, zijn er vanuit Home at the End of the World allerlei mogelijkheden om op zoek te gaan naar leuke brocante.
Zo is er iedere vrijdagochtend een geweldige markt op de Boulevard de la Constitution in Luik.
Op zondagochtend is er in Battice (17 km) een overdekte markt. Waar door de week vee verhandeld wordt, staan dan de meest uiteenlopende oude spullen uitgestald. Ook hier is het op zich al de moeite waard om alleen al de sfeer te proeven.
’s Zaterdags is in Gulpen in de Looierstraat de winkel van Wiel Meijs geopend.
Indien u geïnteresseerd bent zal ik u graag de weg wijzen naar de verschillende adressen.